Zina in De Vlugt

Zina in De Vlugt

Zina huist midden in de Amsterdamse wijk Slotermeer, in Culturele Broedplaats De Vlugt. Met deze plek als uitvalsbasis trekken de Zina Makers de wijk in, om elkaar op een zachtmoedige confronterende manier in een veilige omgeving te leren kennen.
Wijkwerk
ONZE DEUR STAAT OPEN
Zina huist midden in de Amsterdamse wijk Slotermeer, in Culturele Broedplaats De Vlugt. Met deze plek als uitvalsbasis trekken de Zina Makers de wijk in. Eerst gewoon, simpel, door aan te bellen bij de wijkbewoners. Zij worden uitgenodigd om over de drempel te stappen van het Atelier. Om elkaar in een neutrale en veilige omgeving beter te leren kennen. De vrouwen uit de buurt kunnen een workshop volgen of bijkletsen op de koffieochtend.

De Tafel van Zina heeft hier haar keuken waar vanuit ze allerlei ontmoetingen catert en groepen ontvangt die komen eten.

KOFFIEOCHTEND MET GYM
Vanaf 02 sept 2014 elke dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur
Op deze inloopochtend voor vrouwen geeft Ferdousi van 9.30 tot 10.30 uur gym voor de lichamelijke ontspanning en gezondheid. Malika en Fatima zorgen voor thee en goede gesprekken over o.a. opvoeding, seksualiteit en huishoudgeld. Gratis toegankelijk. Loop binnen en leer de vrouwen uit uw buurt kennen!

ZINABIOS
Eén keer in de maand wordt Ferdousi's gymles afgesloten met een filmvertoning. Daarna volgt altijd een geanimeerd nagesprek over het thema. De Zinabios wordt ook regelmatig in vrouwencentrum Vrouw en Vaart in Amsterdam Osdorp georganiseerd.
 
IK ONTMOET MIJ
Een workshop emotioneel lichaamswerk die bestemd is voor vrouwen die aan zichzelf willen werken en gezonder, vitaler en gelukkiger in het leven willen staan.

In de Vlugt
elke maandag (m.u.v. schoolvakanties)
10.00 tot 12.00 uur
Trainers: Hayal Bayazit, Malika Hamdaoui
 
elke donderdag (m.u.v. schoolvakanties)
10.00 tot 12.00
Trainers: Myriam Sahraoui, Malika Hamdaoui
 
In Vrouw en Vaart (Osdorp)
elke donderdag (m.u.v. schoolvakanties)
10.00 - 12.00 uur
Trainers: Hakima Lajlufi, Najima Issmaili
 
MEER INFO OVER DATA & LOCATIES
Mail naar myriam.sahraoui@zinaplatform.nl
ONVERGETELIJK OP MAAT
Reflectie? Inspiratie? Concentratie? Symposium, vergadering of verjaardag? Wij organiseren uw teambuildings- of inspiratiedag in De Vlugt. Onvergetelijk op maat! Laat u meevoeren op de stroom van mogelijkheden om  samen met Zina uw dag onverwachte wendingen te geven:

Een warm welkom. Weldadig stromend water, geurende rozenzeep en zachte handdoeken. Tijdens het welkomstritueel Rhoussoul, waan je je in een ander tijdsgewricht en tegelijkertijd meteen thuis.

Verhalen uit de wijk. Laat je raken in de Beauty Verhalen Salon. Onder het genot van een handmassage, luister je naar het intieme levensverhaal van een wijkbewoner.

Koken met Malika. Leer de kneepjes van de Noord Afrikaanse keuken tijdens deze kookworkshop.

Verken de wijk en breng een bezoek aan huis, achterop bij  'onze scooterboys'.

Ontmoet de ander. Laat je een dag en een nacht adopteren door ons uitgebreide netwerk van buurtbewoners.

Schuif aan bij de Tafel van Zina. Met liefde en kundigheid verzorgen Malika, Ferdousi en Fatima gerechten uit verschillende windstreken. Ook voor catering!

Een complete dag ingevuld met Zina. De mogelijkheden kennen geen grenzen: ‘Maak de wereld elke dag zoals jij hem zou willen zien’.


Voor meer informatie en boekingen

Myriam Sahraoui
myriam.sahraoui@zinaplatform.nl
020 5535 126

Zina's atelier huist in Broedplaats De Vlugt:
Burgermeester De Vlugtlaan 125
1063 BK Amsterdam

SLOTERMEER
In deze wijk van Amsterdam heeft Zina in 2008 Fatima en Najat ontmoet. In de Kolenkitbuurt Malika. En in 2009 Ferdousi in de Indische buurt aan de andere kant van de stad. Hun levensverhalen zijn te zien en te horen geweest in de tentoonstelling in Bos & Lommer en in Het Karrewiel in Zeeburg. Het publiek kon geregeld proeven uit hun keuken. Uit deze samenwerkingen is de catering Tafel van Zina voortgekomen.

In 2010 kreeg Zina een Atelier in Culturele Broedplaats De Vlugt en sindsdien bestieren zij hier de keuken om ontmoetingen door de hele stad te cateren. De groenten halen ze uit de zelf aangelegde moestuin op de binnenplaats van De Vlugt.

Op dinsdag en donderdag zorgen de vier vrouwen voor een warme en veilige omgeving voor andere vrouwen uit Amsterdam Nieuw West.
BROEDPLAATS DE VLUGT
Burgemeester De Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam

KOFFIEOCHTEND, WORKSHOPS & OP MAAT
Informatie en opgeven bij Myriam Sahraoui
0205535126 of info@zinaplatform.nl

TAFEL VAN ZINA
Bel of mail voor reserveringen en informatie


terug naar projecten
Workshop IK ONTMOET MIJ Fatima, Ferdousi en Malika (van links naar rechts)