Thuislozen

Thuislozen 

 

Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met Thuislozen op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. In een meeslepend interactief theaterevenement (met lokale ervaringsdeskundigen en organisaties) dagen zij je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Het magistrale vervolg op Een soort Hades / Theater Utrecht – Regieprijs 2016.

 
Thuislozen

Thuislozen – Theater Utrecht i.s.m. Adelheid&Zina

 

Menslievend theaterevenement

Een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. In Thuislozen (1997) toont de Zweedse schrijver Lars Norén een wereld die we maar al te goed herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe 'gewone' mensen om welke reden dan ook zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar die minder gefortuneerde mensen? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet? 

 

Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns sociologische theaterstuk Thuislozen midden in de kring van thuislozen en thuiszoekers. Je hoort de verhalen van de personages en ervaart hoe de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale 'ervaringsdeskundigen' zoals een wethouder of hulpverleners uit de stad spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend. 

 

Thuislozen is het magistrale vervolg op Een soort Hades waar Thibaud Delpeut de Regieprijs 2016 voor kreeg en dat werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2016.

 

Dit theaterevenement beleef je in de zaal, op het podium én backstage. De makers dagen je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Welke rol speel jij? 

 

 

Credits

Tekst: Lars Norén (1997)

Vertaling: Karst Woudstra

Regie en bewerking: Thibaud Delpeut i.s.m. Adelheid Roosen

Spel: Claire Bender, George Groot, Ward Kerremans, Titus Muizelaar, Ilke Paddenburg, Adelheid Roosen, Krisjan Schellingerhout, e.a.

Dramaturgie: Joris van der Meer 

Scenografie: Roel van Berckelaer

Muziek: Thibaud Delpeut

Castingadviezen: Hans Kemna

 

Thuislozen is een coproductie van Theater Utrecht en Adelheid&Zina.

 terug naar projecten