ZINA BIOS
Elke maand een film met aansluitend een nagesprek. En elke keer op een andere plek in Amsterdam. 
 
 
 
zina bios

 

#ZINABIOS │ NIET MEER ZONDER JOU

Zaterdagavond 6 oktober 2018, 19:30. De Vlught, Burgemeester de Vlugtlaan 125,  Amsterdam Slotervaart-Noordoost.

Schuif aan bij een zinderende filmavond tijdens VLUGTroute van Stichting Urban Resort. Niet Meer Zonder Jou toont de confrontatie tussen actrice Nazmiye Oral en moeder Havva. Dit keer met de directe familie erbij. Naar het gelijknamige toneelstuk in de regie van Adelheid Roosen. Met nagesprek met Nazmiye Oral en Myriam Sahraoui.

 

Deze #ZINABIOS is onderdeel van het minifestival VLUGTroute (16:00 - 01:00)
georganiseerd door Urban Resort.

 

 


#ZINABIOS │ KOM NIET AAN MIJN KINDEREN

Donderdagochtend 21 juni 2018, inloop 09.00 uur, start film 09.30 uur

De film Kom niet aan mijn kinderen is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal over de ontvoering van de twee kinderen van Janneke Schoonhoven. Twee jaar heeft zij gestreden om haar kinderen uit de macht van haar ex-man in Syrië te krijgen.

Volgens het Centrum Internationale Kinderontvoering zijn in de zomervakantie van 2017 zesendertig kinderen niet teruggekeerd naar Nederland, omdat ze door een van hun ouders zijn ontvoerd. Zevenentwintig  kinderen werden ontvoerd door de moeder en negen kinderen door de vader.

 

Na afloop van de film gaan we in gesprek met Malika Kaddour, schrijfster van het boek Gestolen dochters. Toen haar ex-man hun twee dochters heeft ontvoerd naar Syrië, heeft zij alles op alles gezet om ze weer terug te krijgen.  

 

Vrouw & Vaart President Allendelaan 733 Amsterdam Osdorp

Gratis entree 


 

#ZINABIOS + IFTAR MAALTIJD │ IK NEEM JE MEE

Vrijdagavond 25 mei 2018 neemt kinderarts Nordin Dahhan ons mee in de wereld van kinderen met een beperking, in Nederland en Marokko. Na afloop van de film verbreken we samen het vasten met een Iftar maaltijd en gaan we met elkaar en een van de makers Naima Azough in gesprek!

Zina atelier, Broedplaats De Vlugt

#ZINABIOS | GROETEN UIT HOLLAND: HET LEVEN VAN HABIBA, FARIDA, FATIMA, HALIMA EN KHADIJA

Op dinsdag 17 april 2018 kijken we twee afleveringen van de veelgeprezen serie Groeten uit Holland en praten we na met een van de hoofdpersonen Habiba Ben Salah en met makers Jalal Bouzamour en Myriam Sahraoui (die tevens een van de oprichters van Zina is). Aansluitend is er een lunch!

Zina atelier in broedplaats De Vlugt

 

#ZINABIOS  SPRAAKMAKENDE FILMS

Donderdag 8 maart 2018 (Internationale Vrouwendag!) start de nieuwe serie films van de Zina Bios!

Openingsfilm: "Geduld, geduld, je gaat naar het paradijs”. Een Belgisch-Franse documentaire van Hadja Lahbib waarin 7 Marokkaanse vrouwen lichtvoetig geportretteerd worden op hun ontdekkingstocht naar persoonlijke vrijheid. 

 

Vrouw en Vaart, President Allendelaan 733 Amsterdam Osdorp

Gratis entee

 

 terug naar projecten