matglazen vensters

Nu is the place to be

Utopia is now, is where we live

 

Dood Paard en Adelheid&Zina spelen

MATGLAZEN VENSTERS

 

Nu is the place to be

Utopia is now, is where we live

 

Doeze en Tacita: een echtpaar boven de vijftig. De wereld verandert sneller dan dit tweetal bij kan houden. Gentrificatie drijft hen keer op keer verder naar de periferie van de stad en steeds pakken ze hun boeltje. De nieuwe stad rukt op en het is zeer de vraag of daar voor hen nog plek is. Het water in de stille vijver van hun leven klotst hoog op wanneer Beau zich meldt. Hij is de zoon uit een eerder huwelijk van Doeze. Beau staat voor een ander leven dan dat waarmee Doeze en Tacita vertrouwd zijn. Een leven op de de snelheid van deze tijd.

En hoe zeker hij ook alles weet en hoe scherp hij ook ziet wat de wetten van de nieuwe wereld zijn – toch kent ook Beau zijn momenten van twijfel.

 

Na de locatievoorstelling Eiland (2015) waarin Manja Topper en Titus Muizelaar voor het eerst optraden als Tacita en Doeze, is Matglazen Vensters het tweede stuk dat Rob de Graaf schrijft voor deze twee spelers en deze twee personages, die dit keer worden vergezeld door Kuno Bakker als Beau. De vormgeving is door Wim T. Schippers.

 

een voorstelling van Kuno Bakker, Titus Muizelaar, Manja Topper en Julian Maiwald, Michael Yallop

tekst Rob de Graaf vormgeving Wim T. Schippersterug naar projecten
foto 1 foto 2