Uitbreiding van onze roedel
Wees onderdeel van onze theaterroedel.

Met haar producties wil Adelheid&Zina een brug van levensverhalen slaan tussen het publiek, acteurs en makers. Want als je elkaars verhalen kent, zien mensen elkaar met andere ogen.


Adelheid Roosen, medewerkers en theaterroedel van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden verblijven soms dagenlang letterlijk op straat of bij mensen thuis, op zoek naar deze verhalen. Als theatraal laboratorium beweegt ze zich van de wijk naar het centrum van de stad en, van het establishment, terug de wijk in. We bellen bij bewoners aan en laten ons door hen adopteren. We leven samen hun leven en schrijven samen hun levensverhalen tot voorstelling.


Op deze manier werkt Adelheid&Zina aan een breed scala van voorstellingen, films en installaties. De bijzondere kracht van Adelheid’s werk schuilt in de kruisbestuiving van haar artistieke visie en maatschappelijk engagement. Zij maakt en handelt vanuit de gedachte: 'Ik ben er omdat jij er bent'. Het individu heeft daar altijd plek in, tegen het reliëf van een zo groot mogelijke vrijheid om met elkaar een toekomst te scheppen, die alleen gerealiseerd kan worden in samenhang met de Ander.


Zo groeiden over de jaren heen: Gesluierde Monologen (2003), Beauty Verhalen Salon (2007), Is.Man (2008), Mam (2009), de WijkJury (2009) Living Objects #1 en #2 (2009), Zina neemt de Wijk (2010), #MOES (2011), Geweld Verhalen Karavaan (2011), To the You I call the Other (2011), WijkSafari Slotermeer (2012), Hetty & George (2012), WijkSafari Utrecht (2013), Safari en Tepito (2014 & 2015), De Oversteek (2014), Rhoussoul (2014), Iets Zachts|Living Objects #3 (2014), Hoog Water voorheen Laag Water (2015), Niet Meer Zonder Jou (2015), Omdat Jij Mij Ten Diepste Aangaat (2015), Wijksafari Bijlmer (2016), 5200 Woorden (2017) en Wijksafari maakt School (2017)

Momenteel zijn we op zoek naar invulling van de volgende vacature:

Zakelijk Leider m/v

Doorlopend zijn we op zoek naar stagiaires en kun je solliciteren naar een van de volgende functies:

Stagiair Marketing en Communicatie m/v
Stagiair Officemanager m/v

Stagiair Regieassistentie & Dramaturgie m/v

Wil je een open sollicitatie sturen? Laat ons weten waarom jij je goed voelt binnen onze theaterroedel en stuur je motivatie en C.V. naar denise@femaleeconomy.nl.
ZAKELIJK LEIDER M/V

Ik verbind met levensverhalen. Want als je elkaars verhalen kent, doorhuiver je de verschillen vanzelf.’ 

De droom van Adelheid Roosen is het bereiken van een samenleving waarin mede-, Neder- en buitenlanders een toekomst scheppen, gerealiseerd in samenhang met elkaar, de Ander. Die droom leeft zij ook elke dag, werkend in de stichtingen Zina en Adelheid|Female Economy en als alliantiepartner van Toneelgroep Amsterdam. De brug tussen mensen slaat ze met hun verhalen, omgezet in theaterproducties. Haar jonge zeer bevlogen team, werkzaam in beide stichtingen, werkt in binnen- en buitenland met grote passie aan projecten als recentelijk de WijkSafari’s (inmiddels 6!), Niet meer zonder jou/No longer without you, Mam en Ik ontmoet Mij. 

De innovatieve theatrale ontdekkingsreizen naar plaatsen waar de menselijke kwetsbaarheid groot is, ontvangen veel bijval van publiek, fondsen en subsidiënten, al blijft er een chronisch tekort aan geld om de ambities optimaal waar te maken. De baanbrekende en gedurfde projecten werden dit jaar
wereldwijd erkend met de uitreiking van de Amerikaanse Gilder/Coigney International Theatre Award aan Adelheid Roosen. 

Voor het gezamenlijk werken aan het waarmaken van deze idealen hebben Adelheid|Female Economy en Zina plaats voor een even ambitieuze als gepassioneerde

Zakelijk Leider m/v.

Vacature

Je hebt als belangrijkste taak het met schwung vertalen van de creatieve theaterconcepten naar een sterk zakelijk management. Daarbij houd je rekening met de spijkerharde eisen van de subsidiesystematieken en draag je actief bij aan de nog jonge tak van business development en fondsenwerving. Je ontwikkelt het langetermijnbeleid en weet deze flexibel om te zetten naar seizoensplanning waarbij je ook de tussentijdse nieuwe artistieke initiatieven naadloos weet in te passen.
Je creëert een stabiele financiële basis en continuïteit in het team en voorstellingsmanagement.
Met dit alles ontzorg je de artistiek leider, stimuleert haar creativiteit en werkt met haar samen als sparring partner. Je functioneert zelfstandig naast de artistiek leider en geeft coachend leiding aan een divers en groot team, werkzaam in uiteenlopende theater-, locatie- en straatprojecten, in co-producties en samenwerkingsverbanden. Daarbij houd jij als strategisch verantwoordelijke perfect overzicht over de complexiteit en chaos.

Ben je de ideale kandidaat, dan ben je gepokt en gemazeld aan de zakelijke, financiële en organisatorische kant van de (podium)kunstsector; bovendien houd je van je werk en ben je vol overtuiging medetrekker van de idealen van Adelheid Roosen. Je bent een sterke persoonlijkheid en werkt met hoofd én hart. Je bent analytisch en hebt een goed gevoel voor menselijke verhoudingen. Je weet dat je gedrevenheid, enthousiasme en vakbekwaamheid je ver kunnen brengen. 

De functie is per direct beschikbaar en is een dienstverband van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Je salaris wordt gebaseerd op ervaringsjaren volgens het CAO Toneel en Dans. De stichtingen hebben een werkplek in het centrum van Amsterdam.

Contactgegevens

Je sollicitatie (motivatie en CV) kun je tot 29 september a.s. sturen aan Adelheid Roosen, p/a Benien Performing Arts Management, info@benien.nl. Voor informatie kun je Benien bellen op 06 11 38 17 65. De gesprekken zullen plaatsvinden op 2 ('s avonds) en 5 oktober a.s.  

 


STAGIAIR MARKETING & COMMUNICATIE M/V


Als stagiair Marketing & Publiciteitdenk je altijd twee stappen vooruit. Je werkt mee aan de campagnes rondom onze producties en hebt in het kader hiervan contact met partners, freelancers, vormgevers en fotografen. Je houdt onze websites up-to-date, beheert de social media kanalen, produceert content hiervoor en schrijft mee aan diverse mailingen. Je ondersteunt het Hoofd Marketing en Communicatie, maar staat er ook voor open om andere medewerkers van Adelheid&Zina te ondersteunen.


Wij vragen:

 • HBO werk- en denkniveau

 • Leergierig en proactief

 • Zorgvuldig en organisatorisch

 • Goede communicatieve en contactuele vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)

 • Open, sociaal en creatief

 • Minimaal beschikbaar voor 3 maanden op full-time basis

 • Flexibel in werkmogelijkheden

 • Ervaring met grafisch ontwerp en html is een pré


Wij bieden:

 • een inspirerende, dynamische werkplek in het centrum van Amsterdam

 • een uitdagende stage

 • een leerzame blik achter de schermen bij een groeiend theatergezelschap

 • een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op full-time basis


En uiteraard ga je mee naar onze producties!


INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd in de projecten en werkwijze van Adelheid&Zina? Voel jij je goed binnen onze theaterroedel? Laat ons weten waarom. Stuur je motivatie en sollicitatie naar vacature@femaleeconomy.nl t.a.v. Denise Harleman, zakelijk leider, o.v.v. Sollicitatie Stage Marketing & Communicatie. Voor meer informatie kun je haar e-mailen via denise@femaleeconomy.nl of bellen op 06 81 91 16 06.

 

STAGIAIR OFFICEMANAGER


Als Stagiair Officemanager ben je gestructureerd en nauwkeurig. Je helpt mee aan het soepel functioneren van de back-office van Adelheid&Zina. Daaronder vallen werkzaamheden als het up-to-date houden van het CRM systeem, het bijhouden van speellijsten, archiveren van (project)administratie, het voorbereiden van correspondentie, contracten en overeenkomsten, de dagelijkse stroomlijning van het kantoor zoals het controleren van voorraden, het doen van bestellingen en het afhandelen van telefoonverkeer en correspondentie. Je ondersteunt de Officemanager, maar staat er ook voor open om andere medewerkers van Adelheid&Zina te ondersteunen.


Wij vragen:

 • HBO werk- en denkniveau

 • Leergierig en proactief

 • Zorgvuldig en organisatorisch

 • Goede communicatieve en contactuele vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)

 • Open, sociaal en creatief

 • Minimaal beschikbaar voor 3 maanden op full-time basis

 • Flexibel in werkmogelijkheden

 • Ruime ervaring met Apple, Office-pakket en CRM systemen.


Wij bieden:

 • een inspirerende, dynamische werkplek in het centrum van Amsterdam

 • een uitdagende stage

 • een leerzame blik achter de schermen bij een groeiend theatergezelschap

 • een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op full-time basis


En uiteraard ga je mee naar onze producties!


INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd in de projecten en werkwijze van Adelheid&Zina? Voel jij je goed binnen onze theaterroedel? Laat ons weten waarom. Stuur je motivatie en sollicitatie naar vacature@femaleeconomy.nl t.a.v. Fanny Kuitenbrouwer, Officemanager, o.v.v. Sollicitatie Stage Officemanager. Voor meer informatie kun je haar e-mailen via fanny@femaleeconomy.nl of bellen naar 020-7761688.

STAGIAIR REGIEASSISTENTIE & DRAMATURGIE


Als Stagiair Regieassistentie & Dramaturgie ben je verantwoordelijk voor het inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen van de regisseur en dramaturg bij de totstandkoming van een productie. Je begeleid repetities, beheert scripts en vormt de directe communicatielink tussen het artistieke team en het productieteam. 

Wij vragen:

 • Jij bent in 17|18 derde- of vierdejaarsstudent aan een relevante opleiding

 • HBO werk- en denkniveau

 • Leergierig en proactief

 • Zorgvuldig en organisatorisch

 • Goede communicatieve en contactuele vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Open en sociaal

 • Flexibel in werkmogelijkheden

 • Beschikbaar per 1 maart t/m eind juli 2018 (5 maanden) voor 4 of 5 dagen in de week

Wij bieden:

 • een inspirerende, dynamische werkplek

 • een uitdagende stage

 • een leerzame blik achter de schermen bij een groeiend theatergezelschap

 • een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op full-time basis

 • Overleg aangaande intensiteit en duur van de stage is mogelijk

INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd in de projecten en werkwijze van Adelheid&Zina? Voel jij je goed binnen onze theaterroedel? Laat ons weten waarom. Stuur je motivatie en sollicitatie naar vacature@femaleeconomy.nl t.a.v. Lauren Rissik, dramaturge, o.v.v. Sollicitatie Stage Regieassistentie en Dramaturgie. Voor meer informatie kun je haar e-mailen via lauren@femaleeconomy.nl


terug naar projecten