over zina

Het begint bij aanbellen...

Een theatergezelschap van makers uit verschillende
culturen en verschillende disciplines.

Haar repertoire bestaat uit levensverhalen van
wijkbewoners. Haar podium is de straat in de wijk.

Over ZinaIN ADOPTIE

Zina vestigt zich een aantal maanden in een wijk. Haar makers -van stagiair tot zakelijk leider- stappen op de fiets, bellen bij de bewoners aan en laten zich door hen adopteren.

Zij slapen een aantal weken letterlijk in hun bedden en eten het voedsel dat door andere handen is bereid. In deze nieuwe gezinssituatie gaan de makers met hun adoptieouders aan het werk en schrijven hun levensverhalen tot een voorstelling.

Het publiek komt op bezoek in deze geopende wijken, in een verhevigde werkelijkheid worden zij over de grenzen van de realiteit getild. Een ontroerende, optimistische en heel concrete ontmoeting van mensen in dagelijkse schoonheid.

Zina breekt de wetten van het theater en de kaders van sociale beleefdheid en raakt de toeschouwer. Contact wordt gemaakt, intimiteit wordt gevraagd, gêne wordt ervaren bij het opspelen van vooroordelen en opluchting leidt naar geluk.
ALS TWEE MENSEN ELKAAR HEBBEN GEZIEN

Kunnen ze elkaar daarna nooit meer niet zien. Dit zien heeft een blijvende verandering tot gevolg in de ziener en degene die gezien is. Deze blik, dit perspectief maakt dat je de schoonheid van het vreemde ervaart.

Zina is gecommitteerd aan deze innerlijke beweging, dus bereid in iedere ontmoeting over de drempels bij de ander en zichzelf te stappen, in confronterende zachtmoedigheid. Elke keer is deze eerste stap naar de ander toe, de bron van inspiratie en de start van onze theatrale projecten.

Een initiatief van Adelheid Roosen, Myriam Sahraoui, Nazmiye Oral en Elly Ludenhoff.

Onderdeel worden van onze theaterroedel? Ga naar onze vacature pagina.

WijkSafari Utrecht | Foto: Harry Brieffies Zina neemt de Wijk | Foto: Bart Majoor Myriam met de mobiele Beauty Verhalen Salon Nazmiye en Fatma in WijkSafari Utrecht | Foto: Cigdem Yuksel Myriam en Anina in WijkSafari Utrecht | Foto: Cigdem Yuksel WijkSafari Slotermeer WijkSafari Utrecht | Foto: Cigdem Yuksel