over de stichting

over de stichting

Zina is een samenwerking van een viertal vrouwen die van elkaar wilden leren. Zina en AdelheidIFemale Economy gaan hand in hand, de sterke samenwerking heeft al vele verzamelde verhalen, installaties en voorstellingen opgeleverd.
Zinaplatform
In 2003 ontmoette Adelheid theaterproducente Elly Ludenhoff in De Balie. Adelheid zat toen in de research en schrijffase van haar voorstelling Gesluierde Monologen en maakte voor de Internationale Vrouwendag een conferentie over het zoekproces. Nazmiye Oral en Myriam Sahraoui speelden een belangrijke rol in dit proces en namen deel aan de conferentie. De zaal puilde uit van vitaliteit en ontmoetingen. Adelheid, Elly, Myriam en Nazmiye vonden het zonde om deze verhalen-oogst te vernietigen.

Zo ontstond theatergezelschap Zina, een samenwerking van een viertal vrouwen die nog veel meer van elkaar wilden leren.
 
Zina en AdelheidIFemale Economy gaan hand in hand, de sterke samenwerking heeft al vele verzamelde verhalen, installaties en voorstellingen opgeleverd.

MET PEGELS ONDERSTEUND DOOR
De projecten komen tot stand met structurele pegels van de Gemeente Amsterdam (2013-2016) en vanaf 2017 wordt Zina structureel ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Daarnaast zijn er per project verschillende  fondsen die de uitvoering mogelijk maken.

HET BESTUUR
Voorzitter Femke Halsema
Penningmeester Jeroen Wassink
Secretaris Bas Verheijen
Bestuurslid Kees Weeda
Bestuurslid Jan Petit

ALGEMENE INFORMATIE
BTW nummer NL850060722B01
KvK nummer 51505975

ZINA HEEFT EEN ANBI-STATUS
Kijk hier voor meer informatie over de stichting, ons bestuursverslag en onze laatste jaarrekening. 
Adelheid en Nazmiye in WijkSafari Slotermeer Elly (rechts) en Myriam (midden) met Rhoussoul Zina's outcoming; het Zina Huwelijk Het bestuur, Sylwia en Kees, in het nieuwe Zina tenue